Германската полиция задържа четирима немци, заподозрени в заговор за отвличане

...
Германската полиция задържа четирима немци, заподозрени в заговор за отвличане
Коментари Харесай

Германската полиция осуети опит за отвличане на здравния министър |

Германската полиция задържа четирима немци, обвинени в скрит план за похищение на здравния министър Карл Лаутербах и за разрушение на уреди от електрическата мрежа, с цел да провокират прекъсване на тока в цялата страна, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

" Двамата основни обвинени са се наговорили с останалите да атакуван здравния министър ", сподели представител на прокуратурата в Кобленц, който удостовери информация, публикувана от публичната телевизия А Ер Де.

Организацията, стояща зад чат групата " Обединени патриоти ", " е възнамерявала да сътвори условия за революция и в последна сметка да унищожи демократичната политическа система в Германия ", уточни по-рано в изказване прокуратурата.

Обвинението заяви, че управляващите са претърсили през вчерашния ден 20 адреса в няколко немски провинции и са конфискували оръжия - револвери, муниции и автомат " Калашников ", пари в брой в евро и непозната валута, както и златни кюлчета и сребърни монети.

Организацията е възнамерявала също да отвлече и други известни публични фигури, само че не посочи кои. Прокурорите са поискали издаване на правосъдни заповеди за арест за четиримата. Пети обвинен се търси.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР