Германската полиция съобщи, че е претърсила в събота Кьолнската катедрала

...
Германската полиция съобщи, че е претърсила в събота Кьолнската катедрала
Коментари Харесай

Полицията в Германия претърси Кьолнската катедрала заради заплаха за сигурността


Германската полиция заяви, че е претърсила в събота Кьолнската катедрала след предизвестие за заплаха от нахлуване в новогодишната нощ, съобщи Франс прес. Вестник  " Билд " в това време писа, че службите за сигурност на Австрия, Германия и Испания са получили сведения, че група ислямисти желаят да извършат няколко атентата в Европа, евентуално на Нова година и Коледа.

" Въпреки че информацията се отнася за новогодишната нощ, още от довечера ще създадем всичко допустимо, с цел да подсигуряваме сигурността на посетителите ", сподели през вчерашния ден началникът на полицията в западния немски град Михаел Есер. Той изясни, че храмът е бил претърсен благодарение на кучета след вечерната литургия.

Като вероятни цели на ислямистката клетка в обявата на " Билд " са посочени Рождественските литургии в Кьолн, Виена и Мадрид. Германският ежедневник оповестява за няколко ареста в австрийската столица и един в Германия.

Представител на виенската полиция, с който Агенция Франс Прес се е свързала, споделил, че на този стадий не може да удостовери новината. Вчера австрийската полиция обаче разгласи, че ускорява наблюдението, изключително към църкви, религиозни събития и коледни базари в столицата на страната.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР