Германската полиция разследва серия от сблъсъци с участието на около

...
Германската полиция разследва серия от сблъсъци с участието на около
Коментари Харесай

В Германия разследват нови сексуални посегателства от страна на мигранти

Германската полиция проверява серия от конфликти с присъединяване на към 1000 души и минимум четири полови набези на махленски фестивал в южния град Шорндорф през уикенда, съобщи ДПА.

Местни медии оповестяват спорни данни за случая. Полицията удостовери, че късно вечерта в петък и в събота към 1000 души са се събрали в основния парк на града и някои от тях са хвърляли бутилки по посетителите на фестивала и по полицията. Сред нападателите е имало мигранти, което подсети за случаите, случили се през новогодишната нощ в края на 2015 година в Кьолн. Тогава групи мъже, формирани най-вече от мигранти, направиха всеобщи полови похищения и голям брой обири, напомня ДПА. Тогава бяха подадени към 1200 тъжби, от които към 500 за полови похищения, напомня Франс прес.

Данните какъв брой мигранти са били забъркани в случая в Шорндорф са спорни. Кметът Матиас Кльопфер съобщи, че в началото множеството хулигани са били от локални учебни заведения и едвам по-късно към тях се включили мигранти, отбелязва ДПА. След като в събота полицията задържала обвинен за причиняване на тежка телесна щета, други се пробвали да го защитят, нападайки служителите на реда, заяви представител. По-късно същия ден групи от 30 до 50 мъже, някои от които въоръжени с ножове, съгласно очевидци, обикаляха из градския център. Полицейски представител разказа държанието им като ужасяващо и съобщи, че използването на алкохол евентуално е спомогнала за закононарушенията. "Алкохолът е причина за принуждение, тъй като хората не могат повече да се управляват ", съобщи Роланд Айзеле, шеф на градската полиция.

В оповестено през вчерашния ден изказване полицията заяви за четири случая, при които дами са били подложени на полов тормоз. Разследват се един иракчанин и трима афганистански бежанци. Три от половите похищения са били осъществени късно вечерта в петък, а при четвъртия случай в събота трима мъже задържали принудително 17-годишно момиче и я опипвали. Четиримата са били задържани, само че съдът не ги остави в ареста, оповестява Агенция Франс Прес. През последните две години град Шорндорф одобри общо 700 бежанци, напомня ДПА. Началникът на градската полиция заяви, че останалата част от фестивала, който завършва на следващия ден, ще премине при засилено полицейско наличие.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР