Германската писта Нюрбургринг в Северния си вариант е една от

...
Германската писта Нюрбургринг в Северния си вариант е една от
Коментари Харесай

На Нюрбургринг вече без лични или наети мепесета с максимална скорост до 130 км/ч! - видео

Германската писта Нюрбургринг в Северния си вид е една от най-популярните спортни писти в света, частично с помощта на това, че управлението на пистата постоянно провежда „ туристически обиколки “, където всеки може да докара личното си транспортно средство и да се изправи против предизвикването с име „ Зеления пъкъл “.

В момента цена на една обиколка е 35 евро, само че влизането на пистата и карането по нея също към този момент идва с някои ограничавания. Едно от тях е минимална скорост от 130 км/ч на употребяваното мепесе. Предишното ограничаване беше 60 км/ч, и новото огранчение значи, че към този момент на много коли, като рейсове, камиони и ретро коли към този момент няма да бъде позволено да „ хлъзгат “ по пистата.

Има доста други ограничавания, които важат за транспортните средства, участващи в туристическите разходки. Някои от тях включват транспортни средства, които би трябвало да бъдат под несъмнено тегло и да имат аеродинамични детайли, които не излизат отвън общоприетите размери на транспортното средство. Превозните средства също би трябвало да имат динамичността на шофиране на елементарен пътнически автомобил, като по този метод се изключват пикапите и микробусите.



Естествено, има и доста ограничавания, когато става въпрос за самото шофиране по " Ринга ". Автомобилите би трябвало да се придържат вдясно, в случай че не изпреварват, и не е позволено премерване на времето за обиколки. Всички вреди, породени на пистата, също би трябвало да бъдат заплатени от лидера, както и нуждата от репатриране, в случай че транспортно средство се повреди или претърпи злополука.

Дали обещано транспортно средство към момента е покрито от елементарна автомобилна застраховка също е сложен въпрос, защото може да варира според от страната, в която е застрахована колата. За да се избегне това, има компании, които обезпечават застраховка особено за сходни „ туристически “ пътувания.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР