Германската министърка на отбраната Кристине Ламбрехт подаде оставка след постоянни

...
Германската министърка на отбраната Кристине Ламбрехт подаде оставка след постоянни
Коментари Харесай

Германската министърка на отбраната подаде оставка на фона на множество критики

Германската министърка на защитата Кристине Ламбрехт подаде оставка след непрекъснати рецензии за работата ѝ по стратегиите за военна рационализация и оръжейните доставки на страната за Украйна, оповестиха Асошиейтед прес и Българска телеграфна агенция.

В изказване Ламбрехт заяви, че е подала молба за оставка до канцлера Олаф Шолц, заявявайки, че " месеците на медийно внимание към моята персона " са попречили на провеждането на спор всъщност по отношение на военната политика и политиката за сигурност на Германия.

" Ценената и доста потребна работа на бойците и на доста хора в моето министерство би трябвало да стои на напред във времето ", сподели Ламбрехт.

Ройтерс показва, че решението на Ламбрехт да се отдръпна идва в миг, когато Германия е под все по-засилващ се напън да утвърди увеличението на интернационалната военна поддръжка за Киев.

 

Възникнаха неуместни въпроси и за боеспособността на немската войска, откакто няколко бойни машини на пехотата " Пума " бяха извадени от употреба по време на неотдавнашно военно обучение.

 

Последната капка, която преля чашата, беше новогодишното ѝ обръщение, записано с телефон на фона на празничините фойерверки в Берлин.

Във видеото Ламбрехт декларира: " В сърцето на Европа се вихри война. В тази връзка през отиващата си година имах впечатляващи срещи с доста забавни и готини хора, за които съм признателна ".

Думите ѝ провокираха вълна от отвращение, в това число и измежду съпартийците ѝ.

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР