Германската крайнолява партия Левицата поиска парламентът да изгони американския посланик

...
Германската крайнолява партия Левицата поиска парламентът да изгони американския посланик
Коментари Харесай

Германска партия поиска Берлин да изгони посланика на САЩ

Германската крайнолява партия Левицата изиска Народното събрание да изгони американския дипломат Ричард Гренел , непосредствен поддръжник на президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп, осведоми Агенция Франс Прес.

Малката опозиционна партия желае 52-годишният посланик да бъде разгласен за личност нон грата поради " дейна интервенция " в немската политика по въпроси от Иран до разноските за защита и телекомуникационно съоръжение.

Осведомителната организация се е сдобила с копие на предлагането на партията. Агенция Франс Прес отбелязва, че Левицата има дребен късмет да успее, само че е следващо удостоверение за обтегнатите трансатлантически връзки в ерата на Тръмп.

Президентът на Съединени американски щати остро подлага на критика Германия и канцлера Ангела Меркел по редица въпроси, в това число имиграционната политика, разноските за защита и износа на коли.

По-рано този месец заместник-председателят на Бундестага прикани Гренел да бъде изпъден . Волфганг Кубицки е заместник-председател на Свободната демократическа партия.

От съвсем година Гренел, хладнокръвен покровител на политиката на Тръмп, неведнъж разяснява немската политика със известия в " Туитър ", като постоянно разгневяваше Германия.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР