Германската компания Фос Аутомотив открива завод за производство на авточасти

...
Германската компания Фос Аутомотив открива завод за производство на авточасти
Коментари Харесай

Фос Аутомотив инвестира 15 млн. евро в завод за авточасти в Баховица

Германската компания " Фос Аутомотив " открива цех за произвеждане на авточасти в България, в който ще влага 15 млн. евро и ще наеме 400-500 служащи първоначално, заяви на конференция през днешния ден ръководещият шеф на компанията доктор Щефан Ото. Фабриката ще се намира в индустриалния парк край ловешкото село Баховица, където има цех за сглобяване на китайските коли " Грейт уол ".

Реално " Фос Аутомотив " наемат за дълъг интервал употребения до скоро от производителя на коли склад, както и част от административната постройка в комплекса. Германската компания е основата през 1931 година, като в началото създава арматура и кранчета.

През 1954 година " Фос Аутомотив " стартира да прави проводници, маркучи и горивопроводи за автомобилната промишленост. Половин век по-късно компанията усвоява производството на модули, които се употребяват в пречистването на отработените газове от дизеловите мотори.

Сред най-новите артикули са такива, които се грижат за поддържане на избрана температура (термомениджмънт), в това число и на батериите, употребявани в електрическите транспортни средства. През предходната година " Фос аутомотив " има оборот от 600 млн. евро и 6000 чиновници.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР