Германската компания БВМ показа на голямото изложение за потребителска електроника

...
Германската компания БВМ показа на голямото изложение за потребителска електроника
Коментари Харесай

БМВ показа първата кола, която "си сменя цвета"

Германската компания БВМ сподели на огромното ревю за потребителска електроника в Лас Вегас автомобил, който трансформира цвета на купето единствено натискането на един бутон. Концептуалният модел, демонстриран на Consumer Electronics Show (CES, употребява така наречен електронно мастило.

BMW iX Flow е затрупан с материал, който нормално се ползва в електронните четци. Когато е подтикван с електрически сигнали, подавани от особено приложение в мобилния телефон, той приема разнообразни контури в сиво и бяло.

" Това е действителна ефикасна смяна на цвета с потреблението на E Ink ", изяснява инженер Стела Кларк от проучвателен екип на БВМ. " Така че взехме този материал, който наподобява на дебела хартия, и трябвашеда се оправим с предизвикването да го използван върху тримерен обект като тази кола. "

Електрическите сигнали изкарват на повърхността разнообразни пигменти, което кара автомобила да наподобява с разнообразни нюанси и дизайн, в това число като се появяват ленти в състезателен жанр. На CES бе демонстриран единствено модел, превключващ сред сиво и бяло, само че съгласно основателите технологията може да се разшири и да покрива набор от цветове.



Според Кларк в бъдеще измененията ще се управляват от бутон на таблото или просто с жест с ръка.

За поддържането на цвета и шарката, определени от притежателя, няма потребност от електрическо зареждане, настояват от БВМ.

" Любимото ми приложение е да се употребява цвят за отразяване на слънчевата светлина. В парещ безоблачен ден може да я извършите бяла, в леден - да превключите на черно, с цел да притегля повече топлота ", изяснява Кларк.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР