Германската компания Бер-Хелла Термоконтрол (Behr-Hella Thertmocontrol GmbH) планира да утрои

...
Германската компания Бер-Хелла Термоконтрол (Behr-Hella Thertmocontrol GmbH) планира да утрои
Коментари Харесай

"Бер-Хелла Термоконтрол" ще утрои инвестицията си до 2020 г.

Германската компания " Бер-Хелла Термоконтрол " (Behr-Hella Thertmocontrol GmbH) възнамерява да утрои инвестицията си и да усили двойно личния състав си в България до 2020 година, заяви пресцентърът на Министерството на стопанската система след среща на министър Емил Караниколов с представители на компанията.

На срещата те са поискали да бъде решен казусът с пътната инфраструктура и логистиката в Индустриална зона Божурище, където компанията - производител на автомобилни климатични системи, работи от май 2015 година Стойността на инвестицията досега възлиза на 42.5 млн. лева, като се планува до 2020 година тя да нарасне до 150 млн. лева Разкритите работни места досега са 327, като с разширението на производството ще сеоткрият още 300 работни места, уточни Мартин Ниланд, общоприет шеф на сдружението.

" 650 кв. м нова индустриална повърхност ще бъде построена към към този момент съществуващата, като ще влагаме нови 12 млн. лева и още толкоз за съоръжение и машини ", акцентира той.Караниколов е успокоил вложителя, че ще бъдат извършени диалози с виновните институции за превъзмогване на възможните усложнения пред вложителите в Индустриална зона Божурище в най-кратки периоди, осведоми пресцентърът. Работна група ще приготви промени в закона, тъй че индустриалните зони да получат специфичен статус и ще бъдат обособени като затворени комплекси, е споделил той.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР