Германската канцлерка Ангела МеркелАнгела Меркел - германски политик, канцлер на

...
Германската канцлерка Ангела МеркелАнгела Меркел - германски политик, канцлер на
Коментари Харесай

Меркел отряза Тръмп за срещата на Г-7

Германската канцлерка Ангела Меркел  Ангела Меркел Ангела Меркел - немски политик, канцлер на Федерална Република Германия. Родена на 17 юли 1954 година в Хамбург. Семейството се отхвърля да отиде персонално на годишната среща на високо ниво на групата Г-7 в Съединени американски щати през юни поради пандемията от ковид, удостовери през днешния ден за Франс прес представител на държавното управление в Берлин.

"Към днешна дата, поради общата обстановка с пандемията, тя (Меркел) не може да одобри персонално присъединяване, пътешестване до Вашингтон ", съобщи представител на немското държавно управление, потвърждавайки информация в американското електронно издание "Политико ".

Федералната канцлерка благодари на президента Тръмп за поканата за срещата ва върха на Г-7, добави представителят.

Меркел, която е с научно обучение, е първият водач от Г-7 (Япония, Канада, Англия, Франция, Германия, Италия), който публично отхвърля тази покана.

Шейсет и пет годишната Меркел, връстничка на японския министър председател Шиндзо Абе, е изложена на риск, по-голям от междинния, от болест с ковид, означи Агенция Франс Прес.

Меркел счита, че всички би трябвало да продължат да бъдат деликатни поради COVID-19

Жертвите на епидемията от COVID-19 в Съединени американски щати са най-вече - над 100 000, а доказаните случаи а болест са 1,7 милиона.

В средата на март Белият дом в началото разгласи, че поради епидемията се отхвърля от персонална среща на държавните и държавни ръководители от Г-7 и вместо това избира видеоконферентен формат на форума.

Миналата седмица обаче Доналд Тръмп  Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски предприемач и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 година в нюйоркския разгласи, че през юни ще се организира среща на високо ниво, "главно в Белия дом ", макар че някои срещи може да бъдат проведени в президентската резиденция в Кемп Дейвид, в прилежащия на столицата щат Мериленд.

Републиканецът Тръмп, който гледа към президентските избори в Съединени американски щати на 3 ноември, желае да трансформира тази среща на Г-7 с персонално наличие на водачите в знак на нормализацията на живота, за която приканва, защото блокирането на активността рискува да му коства скъпо в в очите на гласоподавателите.

Белият дом удостовери през вчерашния ден, че американският президент и английският министър председател Борис Джонсън, който се възвърне отCOVI-19, са разговаряли и са били единомислещи, че е доста значимо водачите от Г-7 да се съберат персонално в близко бъдеще.

Първите реакции на водачите от Г-7 на предлагането на Тръмп бяха внимателни. Френският президент Еманюел Макрон и ръководителят на Европейския съвет Шарл Мишел споделиха, че са подготвени да вземат участие, "ако здравните условия го разрешават ".

Канадският министър председател Джъстин Трюдо акцентира, че е значимо да се проучат "препоръките на специалистите ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР