Германската канцлерка Ангела Меркел каза днес, че никой в нейния

...
Германската канцлерка Ангела Меркел каза днес, че никой в нейния
Коментари Харесай

Меркел: Консерваторите са изправени пред тежка битка след 16 години на власт в Германия

Германската канцлерка Ангела Меркел сподели през днешния ден, че никой в нейния закостенял блок в никакъв случай не се е съмнявал, че следва сложна борба за опазване на властта след нейните 16 години на управителния пост, съобщи Ройтерс.

" След 16 години не може автоматизирано... да се върнеш в канцлерството, това беше ясно на всички в Християндемократическия съюз и Християнсоциалния съюз ", съобщи Меркел на конференция.

Тя отхвърли да прави догатки за изхода от парламентарните избори в Германия на 26 септември, като сами изрази очакване борбата да е оспорвана.

Меркел няма да се бори за пети мандат, а претендентът на консерваторите за канцлер Армин Лашет изостава съгласно социологическите изследвания, които отреждат първа позиция на финансовия министър Олаф Шолц от Германската социалдемократическа партия.

Шолц, който е втората по въздействие фигура в ръководещата " огромна коалиция ", показва себе си като претендента, който най-добре може да продължи курса, заложен от Меркел, която продължава да се радва на огромна известност измежду гласоподавателите.

Попитана от кореспондент какво цени в Шолц, канцлерката отговори: " Това, което най-вече оценявам в Шолц, е, че когато той и аз се съгласим за нещо, и двамата съблюдаваме уговорките си. "

Във вторник Меркел, чиито консерватори съгласно анкетите изостават зад социалдемократите на Шолц, насочи прочувствен апели към немските гласоподаватели да поддържат Лашет на 26 септември.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР