Германската канцлерка Ангела Меркел Ангела Меркел - германски политик, канцлер

...
Германската канцлерка Ангела Меркел Ангела Меркел - германски политик, канцлер
Коментари Харесай

Меркел: Европа трябва да играе важна роля за уреждане на кризата със Северна Корея

Германската канцлерка Ангела Меркел Ангела Меркел - немски политик, канцлер на Федерална Република Германия. Родена на 17 юли 1954 година... към профила прикани през днешния ден Европа да играе водеща роля за споразумяване на рецесията със Северна Корея, съобщи ДПА.

"Европа има значим глас в света и би трябвало да употребява този глас в обстановката (със Северна Корея) ", сподели Меркел в последния ден от работата на Народното събрание преди парламентарните избори в Германия този месец.

След като беседва с южнокорейския президент Мун Дже Ин и американския президент Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски предприемач и политик Доналд Тръмп е роден на... към профила за опасността от Северна Корея, Меркел съобщи, че външните министри на страните от Европейския съюз ще се срещнат в Германия през уикенда.

По думите й министрите ще обсъдят налагането на нови наказания на Северна Корея поради нуклеарната й стратегия и това е "спешно належащо ", показва Ройтерс.

"Ядрените опити на Северна Корея са очевидно нарушаване на всички интернационалните договорености ", сподели тя. Според нея "може да има единствено спокойно, дипломатическо решение " на рецесията.

Меркел съобщи, че на срещата на външните министри Германия и Франция ще съгласуват позициите си за усилване на европейските наказания против Северна Корея, отбелязва ТАСС, представена от Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР