Германската Федерална служба за защита на конкуренцията забрани на Фейсбук

...
Германската Федерална служба за защита на конкуренцията забрани на Фейсбук
Коментари Харесай

Германия ограничи събирането на данни от страна на Фейсбук

Германската Федерална работа за защита на конкуренцията забрани на " Facebook " да сплотява данни от разнообразни източници без единодушието на потребителите, написа немският бизнес ежедневник " Ханделсблат ", базирайки се на източници. Информацията оповестява и " Ройтерс ".

Службата акцентира, че обществената мрежа злоупотребява с преобладаващо състояние на пазара със събирането на информация за потребителите без знанието или единодушието им.
 „ Фейсбук” плащал на деца, с цел да им се рови из телефоните
„ Facebook ” плащал на деца, с цел да им се рови из телефоните

Плащано е по 20 $ на месец

От " Facebook " оповестиха, че ще апелират решението на Федералната работа за защита на конкуренцията, което е взето след тригодишно следствие. Американската софтуерна компания акцентира, че немската работа подценява конкуренцията и подкопава признатите през предходната година правила в Европа за персоналните данни.

Директорът на службата Андреас Мунд акцентира, че в бъдеще няма да се разрешава на " Facebook " да принуждава потребителите да дават единодушието си за на практика безкрайно събиране и прекачване на информация, която е отвън " Facebook " в техните профили в обществената мрежа.

Резултатите от следствието са оповестени на фона на разразилите се през последните месеци кавги към обществената мрежа, свързани със отбраната на персоналните данни.

" Facebook " бори намесата на евроизборите с нови принадлежности

Това е част от акция на обществената мрежа в отговор на растящия напън да обуздае дезинформацията

Федералната работа за защита на конкуренцията съответно не утвърждава по какъв начин " Facebook " се снабдява с данни на хора от приложения на трета страна , в това число WhatsApp и Instagram, и онлайн следенето на хора, които даже не са консуматори.

Решението към момента няма правна мощ. " Facebook " има месец да апелира.

" Не сме съгласни с техните изводи и имаме намерение да апелираме, с цел да може жителите на Германия да продължат да се възползват изцяло от всички наши услуги ", акцентират от американската компания.
 Зукърбърг:
Зукърбърг: " Facebook " не продава персоналните данни на потребителите

Не толерират нездравословно или водещо до разделяне съдържание
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР