Германската федерална провинция Баден-Вюртемберг в югозападната част на страната е

...
Германската федерална провинция Баден-Вюртемберг в югозападната част на страната е
Коментари Харесай

Германия е готова да приеме пациенти с коронавирус от Франция

Германската федерална провинция Баден-Вюртемберг в югозападната част на страната е подготвена да одобри в своите клиники пациенти с COVID-19 от крайграничните региони на прилежаща Франция, заяви през днешния ден вестник "Швебише цайтунг ", представен от ТАСС. Вестникът се базира на лични източници.
Според вестника, провинциалните управляващи са помолили да бъде обявено кой в близко време може да даде болнични места с апарати за обдишване на белите дробове. "Става дума да се помогне на пациенти, които без такива апарати ще умрат в околните дни ", сподели представител на локалното държавно управление.
Баден-Вюртемберг наред със Северен Рейн - Вестфалия са две провинции - епицентър на епидемията във федералната република. В тази провинция са регистрирани към 3000 инфектирани с вируса, само че има задоволително свободни апарати за обдишване и могат да бъдат признати болни от крайграничния френски регион Елзас, показва вестникът.
Броят на доказаните случаи на болестта в цяла Германия, съгласно тв канала Ен Те Фау, наближава 20 000. Официалната статистика на Института "Роберт Кох " сочи 14 000, само че през последните дни тя се обновява със забавяне. Във Франция инфектираните, по данни от петък вечер, са към 12 000, само че там към този момент има 450 смъртни случая от COVID-19.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР