Германската държавно финансирана електронна медия Дойче веле“ планира да съкрати

...
Германската държавно финансирана електронна медия Дойче веле“ планира да съкрати
Коментари Харесай

Дойче веле го закъса, съкращават поне 100 служители

Германската държавно финансирана електронна медия „ Дойче веле “ възнамерява да редуцира към 100 чиновници на цялостен работен ден до края на годината, в опит да се понижат разноските, защото се пренасочва към цифрови платформи, съобщи ДПА.

Пакет от ограничения, оповестени през вчерашния ден, включва превантивни спестявания и пренасочване на бюджета от към цифрови платформи и районни езици.

Повече от 100 щатни бройки ще бъдат съкратени в Берлин и Бон и ще бъдат наранени общо 200 чиновници, сподели представител на Дъждовни води.

Този ход беше подложен на критика от немския съюз на публицистите и от профсъюза „ Верди “.

Кристоф Шмиц – член на националния изпълнителен комитет на „ Верди “, настоя за неотложно прекъсване на въведените ограничения, защото не е ясно дали финансовите ограничавания изобщо ще се материализират.

„ Верди “ приказва за „ до 300 души, главно на свободна процедура “, които ще изгубят работата си тази година.

Дъждовни води се финансира от федералния данъчен бюджет, само че работи без значение от държавното управление. През 2022 година Дъждовни води е получила над 400 милиона евро.

В конкуренция с доста други интернационалните електронни медии, тя цели да обезпечи медийно наличие на Германия в света и да предизвиква по-доброто съгласие в страната.

Предлагат се телевизионни стратегии, радио стратегии и материали на уеб страницата на Дъждовни води на доста езици.

В изказване медията призна, че федералният бюджет за 2024 година още не е избран, само че уточни, че компанията „ би трябвало да вземе превантивни ограничения “.

Дъждовни води посочи, че новата ориентировка постанова последователно понижаване на линейната телевизионна стратегия и пренасочване на ресурсите към цифрово лъчение на районни езици.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР