Германската авиокомпания "Луфтханза" съобщи, че проверява едно от подразделенията си,

...
Германската авиокомпания "Луфтханза" съобщи, че проверява едно от подразделенията си,
Коментари Харесай

Въздушна криза за германските политици

Германската самолетна компания "Луфтханза " заяви, че ревизира едно от подразделенията си, откакто един от формалните държавни самолети сподели нередовност скоро след политане и бе заставен да се върне назад на летището, съобщи ДПА.

Говорител на "Луфтханза " сподели, че компанията приема случая доста съществено и че ще направи цялостна инспекция на поддръжката на самолета от подразделението "Луфтханза бомбардиер ейвиейшън сървисис ".

След случая по-рано този месец немското държавно управление призна, че летателният уред едвам се е разминал с злополука след появяването на нередовност скоро след политане от берлинското летище "Шьонефелд ".

Флотата от 14 до известна степен остарели самолети, които се употребяват от членове на държавното управление и президента, бе сполетяна от поредност злополуки при пътувания в чужбина, отбелязва ДПА. В края на февруари външният министър Хайко Маас бе блокиран в Мали. През януари президентът Франк-Валтер Щайнмайер имаше проблеми със самолета в Етиопия, а след него, също в Африка, проблем имаше и министърът на развиването Герд Мюлер.

Министърът на защитата Урсула фон дер Лайен поръча през февруари три нови самолета за дълги дистанции за публични лица.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР