Германската асоциация на автомобилната индустрия (VDA) заяви, че електрическите превозни

...
Германската асоциация на автомобилната индустрия (VDA) заяви, че електрическите превозни
Коментари Харесай

Германия с рекорд по продажби на елмобили

Германската асоциация на автомобилната промишленост (VDA) съобщи, че електрическите транспортни средства съставляват 30,4% от новите регистрации на транспортни средства през октомври. Това е връх - процентът на електрическите автомобили измежду новорегистрираните немски коли е най-високият за всички времена.

„ Обяснението е относително просто " - споделя автомобилният специалист в Trade & Invest /Germany Trade & Invest (GTAI) е организацията за икономическо поощряване на Федерална република Германия/ Стефан Ди Битонто - „ Производителите на коли вземат решение за какъв вид транспортни средства да разпределят дефицитните елементи като чиповете. Маржовете на облага за електрическите транспортни средства сега са много високи. Това е по този начин, тъй като немската страна субсидира закупуването на електрически автомобили с до 6000 евро. Освен това търговците оферират отстъпка от 3000 евро, което кара купувачите да мислят, че в този момент е подобаващият миг за закупуване на автомобил. Така че има смисъл да се влагат наличните чипове в електрическите автомобили. Всички в близост печелят. "

Общите продажби в Германия паднаха с 35% до 178 700 автомобила предишния месец. Имаше 54 400 нови регистрации на EV, което е нарастване с 13%. Обемът на BEV набъбна с 32% на месец.

„ Примерите на Китай и Норвегия, както и Съединени американски щати, що се отнася до Tesla, допускат, че в случай че държавните награди за покупки продължат на това равнище, продажбите и регистрацията на EV ще процъфтяват " - споделя още Ди Битонто -„ Тази част от автомобилния пазар е много устойчива в изискванията на дефицит на съставни елементи, тъй като производителите на коли ще продължат да употребяват частите, които имат, с цел да създават транспортните средства, които са най-печелившите ".

Регистрациите на електрически коли са се нараснали повече от три пъти, от 63 281 на 194 163, от 2019 до 2020 година, съгласно немската държавна организация KBA. А единствено от януари до май тази година са регистрирани 115 296 EV.

„ Очевидно е също по този начин, че приемането на електрическите автомобили от купувачите в Германия нараства " - добави Ди Битонто - „ Това е взаимно подсилваща се наклонност. Хората купуват електрически автомобили в този момент, тъй като е преференциално да го вършат, само че увеличението на броя на електрическите автомобили по пътищата съвсем сигурно ще усили известността им, без значение от настоящия дефицит. "

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР