Германската Академия на науките Леополдина препоръчва постепенно разхлабване на ограниченията,

...
Германската Академия на науките Леополдина препоръчва постепенно разхлабване на ограниченията,
Коментари Харесай

В Германия препоръчват разхлабване на ограниченията

Германската Академия на науките " Леополдина " предлага последователно разхлабване на рестриктивните мерки, в случай че равнището на новозаразени се стабилизира и се поддържат ограниченията за хигиена, осведоми Агенция Франс Прес.

Съветите на академията ще са в основата на решението в сряда, когато немският канцлер Ангела Меркел и ръководителите на 16-те провинции ще решат дали наложените в средата на март ограничавания да бъдат продължени. Рестрикциите изтичат в неделя.

Последните данни на Институт " Роберт Кох " демонстрират, че се забавя темпото на разпространяване на ковид. В понеделник са доказани 2537 нови случая, с които се усилват до 123 016. Около 3000 души са умряли общо.

Академията предлага отваряне на учебните заведения допустимо най-скоро, като се стартира от началните и главните учебни заведения, макар че множеството детски градини би трябвало да останат затворени. Също предлага отваряне на магазините и заведенията за хранене, в случай че има прецизно съблюдаване на ограниченията за обществена отдалеченост, както и отваряне на държавните институции.

Председателят на академията Гералд Хауг съобщи, че тези ограничения могат да се ползват единствено в случай че хората са задължени да носят маски, с цел да се предотврати разпространяване на болестта.

Пред " Шпигел " той акцентира, че в бъдеще всеки жител би трябвало да има нещо, с което да покрива устата и носа си, в случай че ограниченията за обществена отдалеченост не се съблюдават.

По последни данни на Световната здравна организация по света има над 1,7 милиона доказани случая, а умрелите са повече от 111 000. Регистрирани са случаи допълнително от 200 страни и територии. Данните на Университет " Джон Хопкинс " демонстрират над 1,87 млн. случая и над 115 000 умряли в 185 страни, възстановили са се повече от 434 000. /news.bg

Припомняме, че от 13 март 2020 година на територията на Република България е въведен режим на изключително състояние, целящ ограничението на разпространяването на коронавирусна зараза и болестта, наричано COVID-19. Със заповед на министъра на опазването на здравето са въведени редица ограничаващи ограничения в обществения и икономическия живот. Стриктното съблюдаване на напътствията на специалистите и Националния спешен щаб ще предотврати разрастването на епидемията. 
Пазете себе си и се грижете за околните си!

Спазвайте хигиеничните наставления и помнете:
- избягвайте контакт с заболели хора, изключително такива с кашлица;
- избягвайте визити на пазари и места, където има живи или мъртви животни;
- прилагайте общите хигиенични правила във връзка с хигиената на ръцете и хигиената на храната;
- измивайте ръцете си със сапун и вода ИЛИ използвайте антисептичен разтвор на алкохолна основа преди хранене, след потребление на тоалетната и след всеки контакт с животни;
- избягвайте контакт с животни, техните екскременти или изпражнения

Останете си вкъщи!
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР