Германска компания заяви интерес към инвестиция от над 1 млрд.

...
Германска компания заяви интерес към инвестиция от над 1 млрд.
Коментари Харесай

Успех! Немска компания иска да вложи 1 милиард евро у нас

Германска компания съобщи интерес към инвестиция от над 1 милиарда евро в района на Северозападна България. Това стана ясно по време на среща сред министъра на стопанската система и промишлеността Никола Стоянов и управлението на „ Профайн Енерджи ГмбХ “. Това би била най-голямата еднократна инвестиция, правена в историята на българската стопанска система, разясняват от ведомството.

Германската компания е в доста напреднала фаза на взимане на своето решение за инвестиция в България. Стартира и подготовката на Меморандум, в който " Профайн Енерджи " документално ще съобщи интерес към инвестицията.

„ Профайн Енерджи ГмбХ “ е взаимна компания на „ Profine Group “, Германия и „ Wirth Group “, Германия. Те имат капиталови ползи в региона на производството на електрическа енергия от възобновими енергийни източници. Понастоящем е в ход учредяването по българското законодателство на дъщерно сдружение на немската компания. Целта му е създаването и следваща реализация на фотоволтаични централи в България, подчертаха представителите на компанията.



Сериозността на желанието за инвестиция бе доказано по време на срещата персонално от изпълнителния шеф на групата доктор Петър Мрьослик (Dr. Peter Mroslik) и Маркус Вирт (Markus Wirth), ръководител на борда на „ Wirth Gruppe “.



 През предишния месец „ Profine Group “ и „ Wirth Group “ основаха взаимен снабдител на енергийни услуги „ Profine Energy GmbH “, основан във Waghäusel, Германия. „ Profine Group “, под марките KBE, KÖMMERLING и TROCAL създават PVC профили за прозорци и жилищни порти, ролетни системи и PVC плоскости. Консолидираният оборот на компанията е над 900 милиона евро, а индустриалният потенциал е почти 450 000 тона профили годишно. „ Profine Group “ има над 3000 чиновници в 29 обекта в 23 страни.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР