Германия залага все повече на внос що се отнася до

...
Германия залага все повече на внос що се отнася до
Коментари Харесай

Германия увеличава вноса на химикали на фона на енергийната криза

Германия залага от ден на ден на импорт що се отнася до жизненоважни химикали. Индустриалните колоси на страната като BASF се борят с внезапно покачващите се цени на силата от съветските съкращения на газа.

Обемът на вноса на химикали бележи съвсем двоен растеж тази година със задълбочаването на рецесията. Германия е внесла към 2,8 милиарда тона неорганични химикали през първата половина на 2022 година, съгласно Федералната статистическа работа на Германия. Това е към 40% повече в размер на годишна база, написа Bloomberg.

Междувременно вътрешното химическо произвеждане е спаднало внезапно, на фона на ограничение производството в страната, заради извънредно високите разноски за газ.

Промяната демонстрира какъв брой дълбока в действителност е енергийната рецесия в най-голямата стопанска система в Европа, която страда от по-високи цени от прилежащите страни поради зависимостта си от съветския газ.

Спадът на локалното произвеждане може да е ранен знак за икономическата рецесия, която се задава в Германия.

BASF е най-големият химически производител в Германия. Компанията съобщи още през юли, че е почнала да купува амоняк, вместо да го създава, с цел да понижи потреблението на газ във фабриката си в град Лудвигсхафен.

Междувременно Националната петролна компания на Абу Даби изпрати първата си пратка нисковъглероден амоняк в Германия този месец.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР