Германия за първи път изпраща войски в Австралия, съобщава Ройтерс. Това

...
Германия за първи път изпраща войски в Австралия, съобщава Ройтерс.
Това
Коментари Харесай

Германия за първи път изпраща войски в Австралия

Германия за първи път изпраща войски в Австралия, оповестява " Ройтерс ".

Това ще се случи като част от взаимни учения с към 30 000 военнослужещи от 12 други страни и откроява засиления фокус на Берлин върху Индо-Тихоокеанския район на фона на възходящото напрежение с Китай.

През последните години Германия имаше по-голямо военно наличие в Индо-Тихоокеанския район, макар че това значи мъчно балансиране сред нейната сигурност и икономическите ѝ ползи.

" Това е район от извънредно огромно значение за нас в Германия, както и за Европейския съюз заради икономическата причинност ", акцентира командващият немската войска генерал-лейтенант Алфонс Майс.
 Германия купува над 100 бойни машини от Австралия
Германия купува над 100 бойни машини от Австралия

Доставките би трябвало да стартират през 2025 година

Китай е най-важният търговски сътрудник на Берлин , а 40% от външната търговия на Европа протича през Южнокитайско море - воден маршрут, който е основна точка на териториалните разногласия в Индо-Тихоокеанския район.

През 2021 година за първи път от съвсем 20 години. Миналата година пък Берлин изпрати 13 военни самолета на взаимни учения в Австралия - най-голямото разполагане на военновъздушните сили в спокойно време.

Майс съобщи, че 240 немски бойци, измежду които 170 парашутисти и 40 морски пехотинци, ще вземат участие в учението Talisman Saber от 22 юли до 4 август - най-мащабните военни маневри сред Австралия и Съединени американски щати, провеждани два пъти годишно.

Германците ще се образоват на воюване в джунглата и десантни интервенции дружно с военни от страни като Индонезия, Япония, Южна Корея, Франция и Англия.

" Целта ни е да покажем, че сме надеждни и способни сътрудници, които способстват за стабилизирането на учредения на правила ред в района " , уточни Майс.
 Германия се ангажира със сигурността на Индо-Тихоокеанския район, разположи фрегата в района
Германия се ангажира със сигурността на Индо-Тихоокеанския район, разположи фрегата в района

" Международният ред на бъдещето ще бъде решен в района "

На въпрос какво обръщение би трябвало да изпрати на Китай първото разполагане на немски войски в Австралия, той акцентира, че Берлин няма за цел да антагонизира никого.

" Като цяло смисълът е да опознаем вероятността, която другите имат за света ", изясни генерал-лейтенантът и добави, че актуалните провокации пред сигурността са доста по-неясни, в сравнение с преди 1990 година

" Студената война беше лесна, това беше двуполюсен свят. Днес към този момент не можем да се фокусираме единствено върху Европа, би трябвало да се нареждаме доста по-широко ", акцентира главнокомандващият армията.

Майс възнамерява в средата на юли да посети немските войски в Австралия и завода на " Райнметал ", където се сглобяват бронетранспортьори " Боксер " за двете армии, след което ще отпътува за Япония и Сингапур.

" Япония е сътрудник, който има огромен капацитет за задълбочаване на нашето двустранно военно съдействие ", уточни той. По отношение на учението Talisman Sabre немските войски към този момент са получили разпореждане да се върнат в Австралия за идващите маневри през 2025 г.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР