Германия вече доставя на Украйна оръжия от запасите на Бундесвера,

...
Германия вече доставя на Украйна оръжия от запасите на Бундесвера,
Коментари Харесай

Германия вече доставя оръжия на Украйна, съобщи говорител на германското правителство

Германия към този момент доставя на Украйна оръжия от запасите на Бундесвера, съобщи представител на държавното управление, представен от ДПА.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 1134
Украинските въоръжени сили ще получат 1000 противотанкови оръжия и 500 ракети земя-въздух " Стингър ", посочи той.

По-рано държавното управление позволи на Естония да достави на Украйна гаубици Д-30, диаметър 122 мм, от остарели източногермански ресурси. Берлин позволи и на Нидерландия да достави 400 създадени в Германия ръчни противотанкови оръжия.

Според федералното министерство на стопанската система и климата през вчерашния ден е било утвърдено също доставянето на Украйна на 14 бронирани машини със специфична отбрана.

Освен това Германия ще достави 10 000 тона гориво на Украйна през Полша. Обмисля се и спомагателна помощ.

Украинският президент Володимир Зеленски приветства решението на Берлин да достави на Украйна оръжие. " Германия разгласи, че ще достави на Украйна противотанкови гранатомети и ракети " Стингър ". Продължавайте по този начин, Олаф Щолц! Коалицията срещу войната в деяние! ", написа в Туитър Зеленски, представен от Франс прес.

Новият пакет от помощи за Украйна на стойност 350 милиона $ включва противотанково, стрелково оръжие, бронежилетки и разнообразни муниции, заяви Пентагонът, представен от Ройтерс. Говорител на Държавния департамент сподели, че военната техника включва и системи за противовъздушна защита.

Франция също разгласи, че ще даде на украинските управляващи в допълнение отбранително съоръжение, както и гориво, само че не навлезе в детайлности.

Френският общоприет щаб заяви през вчерашния ден, че до края на идната седмица общо над 9500 френски бойци ще бъдат директно мобилизирани или сложени в бойна подготвеност по отношение на съветското навлизане в Украйна, показва Агенция Франс Прес.

" Ще има над 1500 френски бойци, които ще вземат участие директно в задачи по подсилване на позициите на НАТО на Източния фланг ", означи генщабът. Около 8000 френски военни ще са в положение на подготвеност, добави той.

Френският президент Еманюел Макрон се е обадил към среднощ нощес на своя украински сътрудник Зеленски, който му благодарил, че е дал отговор на молбите на Украйна да й се даде отбранителна военна техника, добавя Българска телеграфна агенция.

Латвия заяви, че изпраща спомагателна военна помощ и филантропични артикули в Украйна. Министърът на защитата Артис Пабрикс сподели, че 30 камиона с каски, суха храна, здравна инсталация и медикаменти към този момент пътува за Украйна. Ще бъдат доставени също доста количество муниции, означи министърът.

Европейският съюз ще улесни доставянето на военна помощ в Украйна, съобщи ръководителят на Европейския съвет Шарл Мишел в Туитър, без да уточни детайлности.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 1134  Вой на сирени за въздушна паника огласяше Киев и тази нощ Вой на сирени за въздушна паника огласяше Киев и тази нощ  Руските сили са взривили газопровод в град Харков, заяви канцеларията на украинския президент Руските сили са взривили газопровод в град Харков, заяви канцеларията на украинския президент  Украйна е признателна за новите финансови наказания против Русия, съобщи украинският министър председател Украйна е признателна за новите финансови наказания против Русия, съобщи украинският премиер
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР