Германия спря приема на бежанци заради коронавируса, съобщава ТАСС, цитирана

...
Германия спря приема на бежанци заради коронавируса, съобщава ТАСС, цитирана
Коментари Харесай

Берлин спира приема на бежанци

Германия спря приема на бежанци поради ковид, оповестява ТАСС, представена от БГНЕС.
Заради ковид немското Федерално ведомство за миграция и по въпросите на бежанците (Bamf) приключва програмата за банкет на бежанци по филантропични съображения. Това заяви вътрешното министерство на Федералната република.
„ Във връзка с ограниченията за битка с пандемията от ковид министерството на вътрешните работи публично даде инструкции на Bamf да приключи за неопределен срок разселването на бежанци в границите на механизма „ един за един “ с Турция и държавната процедура за настаняване на мигранти “, обявиха от ведомството за медийната група „ Функе “.
До момента в страната има над 9 000 случая на инфектирани с рисковото заболяване, а 26 души са умряли.
В момента рискът за Германия от разпространяване на ковид публично е разгласен за „ висок “.
Германските жители следва да се въздържат от пътувания в чужбина. Предприемат се ограничения за изтегляне от чужбина на близо 40 000 немски жители.
Въведените от страна на Германия ограничавания на сухоземните граници с Франция, Швейцария, Австрия, Люксембург и Дания не засягат товарните транспорти и преноса на артикули, оповестиха от Министерство на външните работи.
Затворени са заведения за публично хранене (с изключение на ресторантите), както и спортни клубове, сауни, басейни и различен вид увеселителни уреди. Мярката не е годна за хотелите, които остават отворени.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР