Германия спира проекта за газопровода Северен поток 2 с Русия

...
Германия спира проекта за газопровода Северен поток 2 с Русия
Коментари Харесай

Германия спира Северен поток 2 заради действията на Русия

Германия стопира плана за газопровода " Северен поток 2 " с Русия до последващо разпореждане , откакто Москва публично в Източна Украйна. Това разгласи канцлерът Олаф Шолц, представен от " Франс прес ".

Ситуацията през днешния ден е радикално друга и затова, в светлината на последните събития, би трябвало да я преоценим и във връзка с " Северен поток 2 ", означи той.

Пред кореспонденти в Берлин канцлерът съобщи, че е изискал процесът по узаконяване на газопровода да бъде спрян.

Това звучи механически, само че е нужната административна стъпка, с цел да не може да има узаконяване на газопровода, а без това узаконяване " Северен поток 2 " не може да стартира да действа , разясни той.
 Украйна обмисля разкъсване на дипломатическите връзки с Русия
Украйна обмисля разкъсване на дипломатическите връзки с Русия

Зеленски зове съдружниците за цялостно прекъсване на " Северен поток 2 "

Шолц предизвести, че Русия може да бъде изправена и пред спомагателни наказания поради дейностите си в Украйна. По негови думи решението за прекъсване на " Северен поток 2 " е единствено една " съответна " стъпка.

Той въпреки всичко прикани разговорът сред Москва и Запада да продължи.

Освен глобите продължаването на дипломацията е значимо за попречване на по-нататъшна ескалация и по този метод - на злополука в района, акцентира канцлерът и добави, че това е задачата на всички дипломатически старания.

Припомняме, " Северен поток 2 " би трябвало да удвои доставките на на ниска цена природен газ от Русия за Германия, който съгласно най-голямата стопанска система в Европейски Съюз е нужен да ѝ помогне в преходния интервал след изоставянето на въглищата и нуклеарната сила.
 Европейски Съюз взема решение още през днешния ден за глобите против Русия
Европейски Съюз взема решение още през днешния ден за глобите против Русия

Този следобяд ще се организира незабавно съвещание на външните министри от Съюза

Газопроводът се състои от две тръби с общ потенциал от 55 милиарда куб. метра газ годишно и е положен от крайбрежията на Русия през Балтийско море до Германия.

Но планът на стойност 10 милиарда евро в продължение на години беше преследван от забавяния и провокира яростни рецензии от източноевропейски съдружници на Германия като Полша, както и от Съединени американски щати.

Той бешено немският енергиен регулатор BNetzA съобщи, че процесът на утвърждение на газопровода евентуално ще се проточи до втората половина на 2022 година
 Светът осъди решението на Русия за Донбас
Светът осъди решението на Русия за Донбас

Много страни приготвят наказания
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР