Германия ще забрани пластмасовите изделия за еднократна употреба, което ще

...
Германия ще забрани пластмасовите изделия за еднократна употреба, което ще
Коментари Харесай

Германия забранява пластмасовите изделия за еднократна употреба

Германия ще забрани пластмасовите произведения за еднократна приложимост , което ще значи, че страната ще работи в сходство с инструкция на Европейски Съюз за понижаване на отпадъците. Забраната влиза в действие от юли 2021 година

Германският кабинет се съгласи да приключи продажбата на пластмасови сламки за еднократна приложимост, клечки за уши с памук на двата края и контейнери за храна от юли следващата година, което привежда политиката на страната в тази сфера в сходство с инструкция на Европейския съюз, предопределена да понижи количеството на пластмасовите боклуци.

Стъпката значи, че продажбата на принадлежности за хранене за еднократна приложимост, чинии, бъркалки, както и чаши и кутии от полистирол , ще бъде неразрешена от 3 юли 2021 година
 

— Environment Briefly (@Environment_b)

Министърът на околната среда Свеня Шулце сподели, че решението е част от усилието страната да се отдръпне от „ културата на изхвърляне “. Всъщност до 20% от боклука, събиран в паркове и други публични пространства в Германия, се състои от пластмасови опаковки за еднократна приложимост, най-вече от полистирол.

" Много пластмасови произведения за еднократна приложимост са непотребни и не са стабилно потребление на ресурсите ", сподели Шулце.

Германия натрупа рекордните 18,7 милиона тона боклуци от опаковки през 2017 година, сочат данни, оповестени от Федералната организация по околна среда (UBA).
На пластмасата са нужни десетилетия, с цел да се разгради и микроскопични частици биват откривани вътре в рибите, птиците и други животни.

В същото време учените се натъкнаха на полистирол в дребни организми, обитаващи почвата в Антарктида .
Откритието повдига вероятността замърсяването с микропластмаса към този момент „ надълбоко “ да енавлязло и в най-отдалечените сухоземни екосистеми.

Въпреки че съществуването на микропластмасови частици в международните морета не е непознато за откривателите, изследването илюстрира първите образци на замърсяване в земната хранителна верига на Антарктида.
" Следователно пластмасите са навлезли даже в някои от най-отдалечените почвени хранителни мрежи на планетата, с евентуални опасности за цялата флора и фауна, за екосистемите ", споделят създателите на проучването, откакто техните открития са оповестени в списанието Biology Letters.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР