Германия ще влезе във Фаза 2 от своя тристепенен авариен

...
Германия ще влезе във Фаза 2 от своя тристепенен авариен
Коментари Харесай

Германия затяга мерките заради недостига на газ

Германия ще влезе във Фаза 2 от своя тристепенен спешен проект при дефицит на газ в четвъртък, само че уговорка, която разрешава да се усилват цените за газ към крайните клиенти, към момента няма да бъде задействана, съгласно източници, осведомени с въпроса, предава Ройтерс.

Фаза 2 е планувана да работи в случаите, когато държавното управление вижда висок риск от дълготраен дефицит на газ и теоретично дава опция за повишение на цените на синьото гориво за промишлеността и семействата и по този метод да се реализира понижаване на търсенето.

Изправена пред, водещата европейска стопанска система е във за изключителни обстановки още от края на март.

Преминаването към Фаза 2 към този момент беше обект на спекулации, откакто съветският снабдител " Газпром " до едвам 40% от потенциала предходната седмица.

Министерството на стопанската система отхвърли да направи изказване преди плануваната за през днешния ден конференция.

Русия за следващ път понижи доставките на газ за Европа, като не остави никакво подозрение в Европейския съюз, че. Европейците към този момент не имат вяра в " техническите аргументи " за спирането на доставките и се приготвят за цялостна газова обсада от страна на Русия.

В изискванията на най-голямата енергийна рецесия от 70-те години на предишния век насам няколко страни към този момент започнаха изключителни ограничения и са на път да лимитират потреблението на газ - първо непринудено, а по-късно и наложително.
 Европа може да се върне към въглищата с намаляването на съветския газ
Европа може да се върне към въглищата с намаляването на съветския газ

Германия и Италия са най-зависми от Русия
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР