Германия ще изпрати поне една рота танкове Леопард 2A6“ на

...
Германия ще изпрати поне една рота танкове Леопард 2A6“ на
Коментари Харесай

Германия ще изпрати поне една рота танкове „Леопард 2A6“ на Украйна

Германия ще изпрати най-малко една рота танкове „ Леопард 2A6 “ на украинските въоръжени сили. Това реши немското държавно управление. Очаква се доставките да бъдат публично оповестени още тази седмица. Информацията е на немското списание „ Шпигел ”.
Прочетете още
Според немски медии немският канцлер Олаф Шолц е решил да разреши и на други страни като Полша да създадат това, заяви още „ Шпигел “. Други съдружници, да вземем за пример в Скандинавия, имат намерение да се причислят към Германия и да доставят свои танкове „ Леопард “ на Киев, оповестява изданието.

Танковете към този момент са почнали да идват от складовете на Бундесвера. Възможно е в средносрочен и дълготраен проект да бъдат готови за превозване и други немски бойни танкове.

Според " Шпигел " решението на немското държавно управление явно е било предшествано от интензивни съвещания сред Федерална Република Германия и други украински съдружници. Те са траяли няколко дни. Според информацията са извършени договаряния, в това число със Съединени американски щати.

На 18 януари немският канцлер Олаф Шолц и президентът на Съединени американски щати Джо Байдън организираха телефонен диалог. Шолц е декларирал, че би се съгласил да съобщи танкове на Украйна, в случай че Съединени американски щати стартират да доставят M1 Abrams.

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР