Германия ще бъде домакин на европейското първенство по футбол през

...
Германия ще бъде домакин на европейското първенство по футбол през
Коментари Харесай

Германия спечели домакинството на Евро 2024

Германия ще бъде хазаин на европейското състезание по футбол през 2024 година. Това разгласи президентът на УЕФА Александър Чеферин след гласуването през днешния ден, оповестява Reuters. Страната завоюва в конкуренцията на Турция. На финалите на шампионата ще вземат участие 24 тима. След като шампионата през 2020 година ще се организира в 13 европейски града, форматът на шампионата през 2024-а се връща към общоприетия с организация от една страна.

Германия ще бъде хазаин на европейско състезание за повторно след 1988 година. Евро 88 е необичаен случай на огромен футболен шампионат, в който няма нито един състезател, който е получил червен картон, никакви мачове с директни елиминации с продължения или дузпи и най-малко един гол във всеки мач. Тогава Федерална Република Германия губи на полуфинала от Холандия, която става първенец. Досега единствено две страни са приемали шампионата повече от един път - Италия през 1968 и 1980 година и Франция през 1960, 1984 и 2016 година.

Евро 2024 е четвъртият огромен футболен шампионат, който ще провежда Германия. Другите два бяха международните шампионати през 1974 и 2006-а, когато за последно Германия беше хазаин на огромно състезание. На финала на десетия шампионат през 1974-а Западна Германия побеждава Холандия с 2:1 след голове на Паул Брайтнер и Герд Мюлер. Капризът на жребия тогава изпратил Федерална Република Германия и Германска демократична република в една група и тогава е единствения в историята мач сред двете немски страни - "Изтокът бие Запада " с 1:0.

През 2006 година Германия губи на полуфинала от Италия, която по-късно става международен първенец за четвърти път. Немският тим печели мача за третото място след 3:1 против Португалия.

В средата на август Германският футболен съюз (DFB) разгласи на уеб страницата си, че 34-годишният някогашен капитан на немския народен тим и международен първенец от 2014 година Филип Лам ще управлява Организационния комитет за европейското състезание през 2024-а, в случай че страната получи семейството.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР