Германия се подготвя за връщане на работата от вкъщи съгласно

...
Германия се подготвя за връщане на работата от вкъщи съгласно
Коментари Харесай

Заради COVID: Връщат работа от вкъщи в Германия

Германия се приготвя за връщане на работата от у дома според проектозакон, с който Агенция Франс Прес се срещна в неделя, до момента в който страната се пробва да се оправи с невижданата вълна от случаи на ковид.

Повторното въвеждане на правилото, което беше анулирано при започване на юли, идва в миг, когато Германия е изправена пред възходяща четвърта вълна на вируса.

Инфекциите и смъртните случаи се повишават внезапно от средата на октомври насам, като за епидемията се упреква равнището на имунизация в Германия, което е малко над 67% - към момента огромна част от хората са по-уязвими към инфекции и тежки болести.

По данни на Института " Роберт Кох " в неделя записаната заболеваемост от ковид в най-населената европейска страна доближи нов връх - 289 случая на 100 000 души.

" Настъпващата вълна ще засенчи всички предходни ", съобщи пред немския седмичник „ Билд ам Зонтаг " министър председателят на провинция Саксония Михаел Кречмер, чийто район сега е измежду най-засегнатите.

Според проектоплана работодателите в Германия ще бъдат принудени да оферират опция за работа от вкъщи при липса на " непреодолима бизнес причина " да се върви в офиса.

От всеки, който идва на работа, ще се изисква също по този начин да потвърди, че е предпазен от вируса или че пробата му е негативен.

Според известия в немските медии немското държавно управление също по този начин създава проекти за ограничение на достъпа до избрани събития единствено до лица, които са били имунизирани или са се възстановили от коронавирусна зараза и могат да показват негативен тест.

Новият пакет от ограничения се изготвя в тясно съдействие с партиите, които се стремят да образуват идващото немско държавно управление - социалдемократите, зелените и демократичната СвДП.

Техните взаимни законодателни актове ще бъдат показани за утвърждение на Бундестага в четвъртък, преди да бъдат подписани от горната камара в петък.

Германското държавно управление и районните водачи също се събират виртуално в четвъртък, с цел да координират отговора си.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР