Германия се опита да омаловажи изтичането на аудиозапис, в който

...
Германия се опита да омаловажи изтичането на аудиозапис, в който
Коментари Харесай

Доверието в Германия е непоклатимо въпреки изтичането на информация от армията

Германия се опита да омаловажи приключването на аудиозапис, в който високопоставени военни разискват войната в Украйна, като упрекна за това самостоятелна неточност и акцентира, че Берлин към момента се употребява с доверието на съдружниците.


38-минутен запис на диалог, в който офицерите разискват възможното потребление на създадени в Германия ракети " Таурус " от страна на Украйна, беше оповестен онлайн на 1 март в съветски обществени медии.

" Тук се случи сериозна неточност, която не трябваше да се случва ", съобщи министърът на защитата Борис Писториус на конференция.

Първоначалните резултати от инспекцията демонстрират, че " информационните системи на немската войска не са и не са били компрометирани ", сподели министърът.

" Причината, заради която телефонният диалог въпреки всичко е могъл да бъде записан... се дължи на самостоятелна потребителска неточност ", сподели той.

Един от участниците, който е участвал на авиошоуто в Сингапур, се е присъединил в срещата посредством " неразрешена връзка ", което е довело до прихващането, сподели Писториус.

Тъй като на ревюто са участвали няколко висши военни чиновници от разнообразни страни, събитието е било " поле за изява " за съветското разузнаване, сподели той.

Той добави, че хотелите, употребявани от участниците, ще бъдат обект на " широкомащабни интервенции по подслушване ".

Следователно сполучливото прихващане на позвъняването на немските военни е било " инцидентно попадение в границите на широкообхватен метод ", сподели Писториус.

Засега " персоналните последици не са на дневен ред " след приключването на информация, сподели той.

" Няма да жертвам най-хубавите си офицери за играта на (руския президент Владимир) Путин ".

Писториус съобщи, че се е обадил на съдружниците си по отношение на приключването на информация и е получил увещание, че тяхното " доверие в Германия е непоклатимо ".

" Всички знаят за заплахата от сходни подслушвания и знаят, че никой не може да предложи 100-процентова отбрана ".

Германия е подложена на напън да изпрати ракети " Таурус " на Украйна в отговор на незабавни апели от Киев, копирайки дейностите на Франция и Англия да изпратят свои лични оръжейни системи с огромен обхват.

Канцлерът Олаф Шолц обаче отхвърли да утвърди доставките, опасявайки се, че това може да въвлече Германия във войната. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР