Германия съди четирима души, задето са подминали припаднал мъж, който

...
Германия съди четирима души, задето са подминали припаднал мъж, който
Коментари Харесай

Германия съди четирима души, че са подминали припаднал ранен пенсионер

Германия съди четирима души, задето са подминали примрял мъж, който по-късно е умрял.

Трагедията се е разиграла в град Есен, във вестибюлa на банка, където са ситуирани банкомати.

Видеозаписите от охранителните камери демонстрират по какъв начин 83-годишният пенсионер е паднал и си е блъснал главата, а четирима души са го пренебрегнали, прескачайки го, с цел да стигнат до машините. Действието се е развило в извънработно време.

Едва 20 минути след случая петият минувач е извикал незабавна помощ. Седмица по-късно потърпевшият е умрял поради удара, без да пристигна в схващане, прецизира The Local.

Инцидентът се случил на 3 октомври предходната година, а през днешния ден пред съда се изправиха трима от разпознатите четирима души - 55-годишен мъж, 39-годишна жена и 21-годишен мъж. Четвъртият обвинен е болен и ще бъде съден по-късно, написа " Дойче веле ".

Двама от тях настояват, че са помислили пенсионера за скитник. Обвинението обаче сочи, че мъжът е бил добре облечен и не е имал спален чувал или торби с багаж, каквито нормално носят хората без покрив над главата.

Германските закони плануват наказване за хора, подминали човек, който има потребност от помощ – санкция или до една година затвор. Обикновено наказването е парично, написа в. " Зюддойче цайтунг ".

" Дойче веле " прецизира, че помощ би трябвало бъде оказана " при положение на случай, обща заплаха или изключителна обстановка ", в случай че е " нужна и предстояща ". Това важи и за първите очевидци на случай на пътя.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР