Германия реши да не налага никакви ограничения за използването на

...
Германия реши да не налага никакви ограничения за използването на
Коментари Харесай

Германия няма да ограничава ваксината на Johnson & Johnson, а Швеция я отлага

Германия реши да не постанова никакви ограничавания за потреблението на имунизацията на Johnson & Johnson, съобщи немският ваксинен регулатор. Той добави, че експертната комисия, вземащата решенията по въпроса, ще се събере през идната седмица още веднъж, с цел да проучва нови данни, съобщи Ройтерс.

Клаус Цихутек, началник на Института " Паул Ерлих ", съобщи на конференция в Берлин, че имунизацията на Johnson & Johnson е безвредна и ефикасна. По думите му случаите за извънредно редки съсиреци на кръвта, за които е било обявено, са 10 пъти по-малко спрямо тези след използване на препарата на AstraZeneca.

На вчерашното съвещание на Постоянната комисия по въпросите на имунизациите, отдадено на разбор и оценка на данните за имунизацията на Johnson & Johnson, е било преценено, че нищо не постанова да се вкарват каквито и да било ограничавания, сподели той. " Другата седмица ще има нови съвещания на Постоянната комисия и ще се направи оценка въз основа на нови данни ", съобщи Цихутек.

Тази седмица европейският лекарствен регулатор ЕМА поддържа имунизацията на Johnson & Johnson, откакто изследва случаи на редки кръвни съсиреци при имунизирани с препарата пълнолетни лица в Съединени американски щати. ЕМА обаче остави на обособените страни членки на Европейския съюз сами да решат по какъв начин да действат с имунизацията.

Шведската Агенция по публичното здраве предложи началото на имунизацията с препарата на Johnson & Johnson в Швеция да бъде отсрочено към този момент. Ведомството показва, че хората над 65 години могат да бъдат имунизирани с него, само че прибавя, че до момента в който в Швеция се получат задоволителни количества от имунизацията, хората от тази категория към този момент ще са ваксинирани с други налични препарати. " Смятаме, че е по-добре да препоръчаме имунизациите, които системата на опазване на здравето към този момент е привикнала да употребява ", сподели основният епидемиолог на Швеция Андерс Тегнел. На 14 април Агенцията по публично опазване на здравето на Швеция съобщи, че няма да стартира да употребява препарата след известията за формиране на редки кръвни съсиреци.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР