Германия разреши употребата на канабис за развлечение. Какво ще се

...
Германия разреши употребата на канабис за развлечение. Какво ще се
Коментари Харесай

До 50 грама вкъщи. Какво се променя с новия закон за канабиса в Германия

Германия позволи използването на канабис за забавление. Какво ще се промени?

Германия утвърди закон, който разрешава пълнолетните да имат канабис, само че в това време затрудни закупуването му.

След доста разногласия в Бундестага новият закон беше признат с 407 против 226 гласа, а разпоредбите ще влязат в действие от 1 април.

Дебатите за декриминализирането на опиата в Германия съществуват от години. Притежанието на дребни количества канабис и до момента се толерираше от органите на реда.

Според опозицията новият закон може да докара до увеличение на потреблението му, до момента в който ръководещите разчитат, че той ще ограничи търговията на проведените незаконни групи и ще разреши следене на качеството на канабиса за тези, които по този начин или другояче го употребяват.
Защо се легализира
Частичната заверка цели да се в профил неконтролираната търговия на опиата на черния пазар, надлежно да бъдат лимитирани източниците на доходи на проведените незаконни групи, както и да може да се следи за качеството на канабиса.
Какво тъкмо ще се промени
След като канабисът бъде изваден от листата на неразрешените субстанции в Закона за опиатите, пълнолетните жители на Германия ще могат да:
да носят до 25 грама канабис на публични места, превишаването с до 5 г се санкционира като административно нарушаване, а с над 5 година - с отнемане от независимост до 3 години или глоба;да имат до 50 грама и до три женски цъфтящи растения (марихуана) на възрастен в домашни условия, в този по-лекото административно наказване се отнася за превишаване с до 10 г;да внасят семена от канабис от държави-членки на Европейския съюз (ЕС) или да ги поръчват онлайн.

Какво се трансформира за малолетните
Хората, които не са навършили 18 година, няма да бъдат преследвани от закона за придобиване, владение и развъждане на канабис, само че опиатът ще остане неразрешен за тях. Ако полицията откри нарушаване, може да осведоми родителите или да се свърже със обществените служби.

Наказанията за тези, които им продават опиата, ще станат по-строги. Също по този начин се плануват стратегии за намеса и предварителна защита за младежите.
 Карл Лаутербах, министър на опазването на здравето на Германия
Според здравния министър Карл Лаутербах , основател на промените, използването на опиати измежду младежите се усилва от години и досегашният закон не е бил задоволително ефикасен, с цел да предотврати това.
Къде ще се купува
Първоначално опиатът ще може да се популяризира посредством клубове за канабис, които могат да имат най-вече 500 членове и да дават най-много 50 г канабис на месец на всеки от тях.

Първоначалната концепция опиатът да се продава в лицензирани магазини и аптеки беше отхвърлена заради опасенията на Европейски Съюз, че това може да докара до внезапно увеличение на износа на опиати.
Къде ще се употребява
Консумацията е неразрешена в радиус от 100 метра към учебни заведения, детски градини, детски площадки и публични спортни уреди. Забранява се и пушенето в пешеходните зони сред 7 и 20 ч.
Какви са рецензиите
Симоне Борхардт от опозиционния закостенял ХДС дефинира закона като " изцяло непотребен " и " комплициран " и сподели, че той подценява предизвестия на лекари, служители на реда и психотерапевти.

Консерваторите в опозицията споделят, че в случай че влязат в държавното управление идната година, ще анулират напълно закона.

Според специалисти продължителната приложимост на канабис може да има избрани психически, обществени или физически последици, само че не предизвиква съществени мозъчни увреждания, както да вземем за пример алкохолът.

Канабисът е конопено растение, което се употребява като суровина от хилядолетия. От женските растения могат да се получат упойващи субстанции като марихуана, хашиш и хашишово масло. Канабисът се употребява и в медицината за ограничение на болежка, като медикаментите, които го съдържат, не са наранени в новия закон.

Досега опиатът попадаше в обсега на Закона за наркотичните субстанции дружно с хероина и други субстанции. При владеене на дребни количества обаче полицията и прокуратурата постоянно се въздържаха от наказване.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР