Германия призова за въвеждането на глобални регулации на индустрията на

...
Германия призова за въвеждането на глобални регулации на индустрията на
Коментари Харесай

Германия призовава за глобална регулация на криптовалутите


Германия прикани за въвеждането на световни регулации на промишлеността на криптовалутите, с цел да бъдат предпазени потребителите, да бъде предотвратено прането на пари и да бъде съхранена финансовата непоклатимост, съобщи Ройтерс.

Президентът на немския орган за финансов контрол " БаФин " (BaFin) Марк Брансън дефинира като неправилна тактичност да бъде оставена криптоиндустрията да се развива като " детска площадка за възрастни ".

" Видяхме света на саморегулирането. Той не работи ", съобщи Брансън във вторник вечерта пред публицисти във Франкфурт. Той направи това изказване часове, откакто създателят на банкрутиралата борса за търговия с криптовалути Еф Ти Екс (FTX) Сам Банкман-Фрайд беше задържан на Бахамите по искане на американски прокурори, които го упрекват в присвояването на милиарди долари. Крахът на платформата Еф Ти Екс се дефинира като евентуално една от най-големите финансови измами в Съединени американски щати, отбелязва Ройтерс. 

Президентът на немския финансов регулатор означи, че така наречен " крипто зима " може би ще бъде последвана от " крипто пролет ", само че промишлеността на криптовалутите, която ще възникне тогава, евентуално ще е по-свързана с обичайните финанси, което в допълнение ще усили нуждата от нейното контролиране.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР