Германия прекрачи червената линия, която не трябваше да прекрачва, когато

...
Германия прекрачи червената линия, която не трябваше да прекрачва, когато
Коментари Харесай

Руският посланик в Германия: Берлин прекрачи червената линия, която не трябваше да прекрачва

Германия прекрачи алената линия, която не трябваше да прекрачва, когато стартира да доставя смъртоносни оръжия лично произвеждане в Украйна. Това съобщи в изявление за " Известия " съветският дипломат в Германия Сергей Нечаев, представен от

В края на юли Германия достави на Украйна първите три от 15 самоходни противовъздушни оръдия Gepard, както и три реактивни системи за залпов огън Mars II и три бронирани гаубици PzH, в допълнение към седемте доставени през юни.

Междувременно Берлин даде зелена светлина на производителя на PzH 2000 Krauss-Maffei Wegmann да даде на Киев още 100 от системите на обща стойност 1,7 милиарда евро.

" Трябва да се има поради и моралната и историческа отговорност на Германия пред нашия народ за закононарушенията на нацизма по време на Великата отечествена война ", добави Нечаев.

Дипломатът уточни, че подпомагането на Украйна с оръжия, " както англосаксонските съдружници в НАТО изискват от Германия ", е път за на никое място, който единствено удължава спора и усилва броя на жертвите.

Според посланика на Москва в Берлин процесът на следвоенно помиряване сред народите на Русия и Германия в този момент ерозира.

Междувременно в изявление за Си Ен Ен украинският президент Володимир Зеленски съобщи, че към този момент не възнамерява договаряния с съветския президент Владимир Путин. Главната цел сега е да си върнем всички територии, добави Зеленски на фона на сполучливо контранастъпление на украинската войска.

Киев упрекна съветските войски и за офанзива на Харковската топлоцентрала.

Според съветската страна нейните силови структури са предотвратили терористични актове в Херсонска област. Съобщава се и за мощни гърмежи в Херсон, а също, че в хода на тъй наречените " специфична военна интервенция " са взети под надзор приазовската част на Запорожка област и цялата Херсонска област с огромните храдове Херсон, Мелитопол и Бердянск. РИА Новости написа, че и двата района, в които са образувани нови администрации, са изразили предпочитание да влязат в състава на Русия.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР