Германия подкрепя членството на България в еврозоната, потвърди финансовият министър

...
Германия подкрепя членството на България в еврозоната, потвърди финансовият министър
Коментари Харесай

Подкрепа за членството на България в еврозоната потвърди германският министър на финансите

Германия поддържа участието на България в еврозоната, удостовери финансовият министър на Германия Кристиан Линднер на среща с министъра на финансите Асен Василев в Берлин през днешния ден.

Министър Василев показа пред сътрудника си напредъка на страната ни по пътя към еврозоната, като уточни, че все още изпълняваме всички Маастрихтски критерии като се изключи този за инфлацията, която спада всеки месец и от ден на ден се приближава до референтната стойност.

Двамата се сплотиха към значимостта на приемането на страната ни в еврозоната от 1.01.2025 година, като показаха че това би трябвало да стане при осъществяване на техническите критерии. Те се съгласиха, че тематиката би трябвало да стане част от европейския дневен ред.

Тема на диалог бяха настоящи законодателни начинания на Европейски Съюз, както и съдействието сред митническите управляващи на двете страни. Министър Линднер оцени високо работата на страната ни за отбрана на външните граници на Европейски Съюз. Беше контрактувано съдействието в тази област да продължи.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР