Германия планира да отмени предупрежденията за туристически пътувания до дестинации,

Германия планира да отмени предупрежденията за туристически пътувания до дестинации, ...

Германия отменя предупрежденията за пътуване до високорискови държави


Германия планира да отмени предупрежденията за туристически пътувания до дестинации, смятани за високорискови, що се отнася до коронавируса, заяви външният министър Хайко Маас, цитиран от ДПА. Това ще важи от 1 юли за райони, в които новозаразените на седмична база не надхвърлят 200 души на 100 000. Предупрежденията за пътувания на германските власти бяха въведени преди повече от една година.

"Можем да премахнем предупреждението за пътуване в рискови зони, където показателят за разпространение на вируса е по-малък от 200 на седмична база. Тази мярка ще се прилага от 1 юли и за целия свят", съобщи германският външен министър Хайко Маас.

"На много места броят на заразените спада и все повече граждани са ваксинирани. След дълги месеци на локдаун можем да очакваме повече нормалност и това включва пътуванията", посочи в изявление Маас, цитиран от Ройтерс.

За държавите членки на Европейския съюз, както и за Исландия, Лихтенщайн, Норвегия и Швейцария, които вече не са категоризирани като рискови зони, предупреждението за пътуване на германското външно министерство ще съдържа в бъдеще единствено формулировката, че се изисква "особена предпазливост".

По-рано днес германският институт "Роберт Кох" извади от списъка си на рискови дестинации във връзка с коронавируса няколко страни и райони, включително САЩ, Канада, Швейцария, Австрия и някои части на Гърция.

Източник: mediapool.bg