Германия планира да отмени предупрежденията за туристически пътувания до дестинации,

...
Германия планира да отмени предупрежденията за туристически пътувания до дестинации,
Коментари Харесай

Германия отменя предупрежденията за пътуване до високорискови държави

Германия възнамерява да анулира предизвестията за туристически пътувания до дестинации, считани за високорискови, що се отнася до ковид, съобщи външният министър Хайко Маас, представен от ДПА. Това ще важи от 1 юли за региони, в които новозаразените на седмична база не надвишават 200 души на 100 000. Предупрежденията за пътувания на немските управляващи бяха въведени преди повече от една година.

" Можем да премахнем предизвестието за пътешестване в рискови зони, където индикаторът за разпространяване на вируса е по-малък от 200 на седмична база. Тази мярка ще се ползва от 1 юли и за целия свят ", заяви немският външен министър Хайко Маас.

" На доста места броят на инфектираните спада и от ден на ден жители са имунизирани. След дълги месеци на локдаун можем да чакаме повече нормалност и това включва пътуванията ", уточни в изказване Маас, представен от Ройтерс.

За страните членки на Европейския съюз, както и за Исландия, Лихтенщайн, Норвегия и Швейцария, които към този момент не са категоризирани като рискови зони, предизвестието за пътешестване на немското външно министерство ще съдържа в бъдеще само формулировката, че се изисква " особена нерешителност ".

По-рано през днешния ден немският институт " Роберт Кох " извади от листата си на рискови дестинации по отношение на ковид няколко страни и региони, в това число Съединени американски щати, Канада, Швейцария, Австрия и някои елементи на Гърция.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР