Германия отчете пореден рекорден брой заразени с COVID-19 за денонощие

...
Германия отчете пореден рекорден брой заразени с COVID-19 за денонощие
Коментари Харесай

Рекорд на заразените в Германия, карантина и вечерен час в Австрия

Германия регистрира следващ рекорден брой инфектирани с COVID-19 за денонощие – 19 059, при 18 681 за през вчерашния ден и 14 700 преди седмица, съобщи държавната осведомителна организация DPA, цитирайки данни на Института " Роберт Кох ". От понеделник в страната влиза в действие четириседмична частична карантина.
В края на септември немският канцлер Ангела Меркел предизвести, че до Коледа новите случаи за денонощие може да доближават 19 200 души. Тогава мнозина се отнесоха към тази прогноза с подигравка.
 Медици в Германия с рецензия към държавното управление за битката против COVID-19 Медици в Германия с рецензия към държавното управление за битката против COVID-19
Германските лекари насочиха тежки рецензии към държавното управление на страната за метода, по който се бори с ковид, написа Deutsche Wir...
Австрия разгласи второ всеобщо затваряне (т.нар. локдаун) през идната седмица до края на ноември, дружно с комендантски час от 20:00 до 6:00 сутринта. " От среднощ във вторник до края на ноември ще има второ блокиране ", разгласи канцлерът Себастиан Курц на конференция.
" Всички събития би трябвало да се отсрочат. Това ще засегне спортния, културния и развлекателния бранш. Хотелите ще би трябвало да се затворят, като се изключи визити по работа, а също по този начин би трябвало да затворим заведения за хранене и кафенета, като се изключи услугите за доставка и обслужване по домовете ", сподели Курц, представен от AFP.
Крайната мярка беше наложена, защото инфектираните с Коронавирус не престават да са над 5000 души дневно, отбелязва Reuters. Новите случаи за последното денонощие са 5349. Ден по-рано бяха регистрирани рекордните 5627 инфектирани за 24 часа. Правителството предизвести, че лечебните заведения ще бъдат на ръба на опциите си при 6000 нови случая дневно.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР