Германия обяви червена степен на тревога след съобщения за нови

...
Германия обяви червена степен на тревога след съобщения за нови
Коментари Харесай

Германия обяви червена тревога след нови случаи на чума по свинете в Полша и Чехия

Германия разгласи алена степен на паника след известия за нови случаи на Африканска чума по свинете (АЧС) в прилежащите Полша и Чехия, които ускориха заплахата смъртоносната болест да прекоси границата, съобщи ДПА.

Има характерна заплаха хора да пренесат болестта през границата, предизвести говорителка на немския институт " Фридрих Льофлер ", който се занимава с ветеринарни проучвания.

Източник на мощен риск са питателните боклуци, събирани за разграждане от обекти по автомагистралите, уточни тя.

Болестта потегли от Грузия и Русия, мина източната граница на Европейски Съюз и сега визира шест европейски страни.

АЧС не е рискова за хората, само че съвсем постоянно е смъртоносна за засегнатите свине и диви прасета, а за нея няма ваксина. Сериозна зараза може да докара до тежки финансови загуби за свинефермите.

В Полша са открити 279 нови случая сред края на ноември предходната година и началото на януари и в този момент заболяването наподобява се е популяризирала западно от столицата Варшава, показва институтът.

В Чехия е обявено за 25 нови случая, съсредоточени край границата със Словакия.

Миналата година са регистрирани 248 случая на АЧС при домашни свине и 3859 при диви прасета в балтийските страни, Украйна, Румъния, Полша и Чехия, напомнят специалистите, допълвайки, че няма сигнали за привършване на епидемията.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР