Германия обсъжда гаранциите за сигурността за Украйна със съюзниците си

...
Германия обсъжда гаранциите за сигурността за Украйна със съюзниците си
Коментари Харесай

Германия обсъжда със съюзниците си сигурността на Украйна за периода след войната


Германия разисква гаранциите за сигурността за Украйна със съдружниците си в подготовка за интервала след войната, само че те няма да бъдат същите като за член на трансатлантическия алианс, съобщи немският канцлер Олаф Шолц пред немската социална телевизия А Ер Де (ARD), съобщи Ройтерс.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 6253
Обсъждаме с близки другари въпроса за гаранциите за сигурност, които можем да дадем. Това е настоящ развой. Ясно е, че няма да е същият както при страна, която е член на НАТО, сподели през вчерашния ден Шолц.

Шолц, който встъпи в служба през декември, е упрекван в страната и чужбина, че не е съумял да покаже нужната лидерска позиция във връзка с рецесията в Украйна, показва Ройтерс.

Канцлерът социалдемократ обаче съобщи, че не желае да бъде един от " политиците, които всяка седмица дават обещания, само че по-късно не извършват 90 % от тях ".

Особено в такива сложни времена не е време за хора, които непрекъснато приказват нещо, а за хора, които са сигурни, че са взети базови решения, сподели той. 

Според немския канцлер Олаф Шолц решението на съветския президент Владимир Путин да нахлуе в прилежаща Украйна е било взето доста по-рано, показва ДПА.

Мисля, че решението за тази война е било взето една година преди началото й, а може би и по-рано, съобщи немският водач в изявление за американската телевизия CBS, оповестено в неделя.

И по този начин Путин ще може да продължи с войната в действителност дълго време, добави Шолц.

Той призна, че е било неточност на европейските страни да станат толкоз подвластни от съветската сила.

Трябваше да влагаме в цяла Европа в инфраструктура, която ни дава опция да променяме разновидностите за доставките. Това е урокът, който бе теоретичен в Европа и на доста други места - че би трябвало да си квалифициран, да си квалифициран за обстановка като тази, сподели той.

Шолц съобщи, че е " доста смутен " поради внезапно покачващата се инфлация в областта на силата, показва Ройтерс.

Следващата година ще бъдем изправени пред най-голямото предизвикателство, сподели той още пред А Ер Де. 

По въпроса за разпространяването на COVID-19 Шолц съобщи, че Германия няма да затваря учебни заведения, в случай че равнището на инфекцията се увеличи доста тази година.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР