Германия обмисля планове за декриминализиране на притежанието на до 30

...
Германия обмисля планове за декриминализиране на притежанието на до 30
Коментари Харесай

Германия обмисля декриминализиране на канабиса

Германия обмисля проекти за декриминализиране на притежанието на до 30 грама (1 унция) канабис и разрешаване на продажбата на веществото на възрастни за развлекателни цели. Това съобщи министърът на опазването на здравето, представен от Асошиейтед прес.

Остава въпросителна дали проектът, утвърден от кабинета, ще бъде сбъднат, тъй като държавното управление първо желае да се увери, че той е съчетаем със законодателството на Европейския съюз. Министърът на опазването на здравето Карл Лаутербах сподели, че ще продължи със законодателство, единствено в случай че казусът е подобен.

Планът приканва за продажба на канабис на възрастни в лицензирани пунктове, а задачата е битка с черния пазар , съобщи Лаутербах. Той добави, че държавното управление има намерение да контролира строго пазара.

Легализирането на следените продажби на канабис е една от поредицата промени, обрисувани в съдружното съглашение от предходната година сред трите социално-либерални партии, които съставляват държавното управление на канцлера Олаф Шолц.

Планът ще подсигурява надзор на качеството, като в същото време пази младежите.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР