Германия легализира частично канабиса от днес, изпълнявайки водещо обещание на

...
Германия легализира частично канабиса от днес, изпълнявайки водещо обещание на
Коментари Харесай

Германия легализира канабиса: какви са новите правила?

Германия легализира отчасти канабиса от през днешния ден, изпълнявайки водещо заричане на съдружното държавно управление на канцлера Олаф Шолц. Достъпът до него обаче няма да бъде елементарен. Ето в резюме новите правила:


Първоаприлска смешка?

От 1 април към този момент е законно да се носят до 25 грама изсушен канабис за персонална приложимост - задоволително за навиване на към 80 джойнта, според от това какъв брой се употребява. Ще бъде позволено и домашно развъждане с ограничаване до три растения на възрастен и 50 грама изсушен канабис. Въпреки това ще остане неразрешено пушенето на опиата в радиус от 100 метра от учебни заведения, детски градини, детски площадки и публични спортни уреди. Пушенето ще бъде неразрешено и в пешеходните зони сред 7.00 и 20.00 часа.

" Канабис клубове "


От 1 юли Германия възнамерява да сътвори контролирани асоциации за развъждане на канабис, с цел да даде опция на хората да се снабдят с опиата законно. Тези по този начин наречени клубове за канабис ще имат до 500 членове всеки и ще могат да продават най-много 50 грама сушен канабис на месец на всеки член. Възрастните под 21 години ще бъдат лимитирани до 30 грама канабис на месец, съдържащ не повече от 10 % от психоактивното вещество тетрахидроканабинол (THC). Срещите и потреблението на канабис в клубовете няма да бъдат позволени и участието ще бъде лимитирано до един клуб едновременно.


Без туристи

Единственият легален метод за приемане на канабис ще бъде или да се култивира вкъщи, или да се получи посредством клубове за канабис, като и двете варианти са лимитирани до хора, които са обитавали в Германия от най-малко шест месеца. Ограниченията имат за цел да разсеят страховете на опозиционните партии, изключително на консервативния алианс ХДС-ХСС, че новият закон може да насърчи „ наркотуризма “. Правителството на социалдемократите на Шолц, Зелените и демократичните свободни демократи в началото даде обещание да отиде по-далеч и да разреши продажбата на канабис в магазините, ход, който беше отритнат от Европейски Съюз. В момента се приготвя втори закон за експериментиране на продажбата на лекарството в магазини или аптеки в избрани райони.

Критика

Правителството упорства, че новият закон ще понижи рисковете за здравето, свързани с канабиса, защото ще се оправи с казуса с рисковите субстанции на черния пазар.

Но законът беше необятно подложен на критика от медицински асоциации и здравни групи. Това докара и до недоволства от районните управляващи, натоварени с надзора върху използването му. Те се опасяват, че ще бъдат обременени с спомагателна администрация, тъй като ще би трябвало да анулират към този момент наложени присъди и санкции за закононарушения, които към този момент не са наказуеми съгласно новия закон. Фридрих Мерц, водачът на опозиционните консерватори, към този момент предизвести, че в случай че партията му се върне на власт след изборите през 2025 година, тя " неотложно ще анулира закона ". /БГНЕС, Агенция Франс Прес

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР