Германия конфискува три танкера за втечнен природен газ на Газпром,

...
Германия конфискува три танкера за втечнен природен газ на Газпром,
Коментари Харесай

Германия конфискува 3 кораба на „Газпром“

Германия конфискува три танкера за полутечен природен газ на Газпром, заяви " Маркет инсайдер ", защото Европа е изправена пред енергийна рецесия. Dynagas LNG Partners заяви, че контролът на Германия над корабите ще продължи „ за неустановен интервал от време “. Два от корабите, " Амур " и " Об ", бяха наети от " Газпром " до 2028 година Третият транспортен съд, " Чиста сила ", до 2026 година

Германия пое контрола над немското поделение на Газпром през април, с цел да подсигурява енергийните доставки след нахлуването на Русия в Украйна. Оттогава Gazprom Germania е преименувана на Securing Energy for Europe, съобщи.

Миналата седмица Берлин обмисли експроприиране на части от съветския газопровод " Северен поток 2 ", които са на територията на Германия, и свързването му с LNG терминал. Втечненият природен газ, изключително с генезис от Съединени американски щати, е в огромно търсене, до момента в който Европа търси други възможности на съветската сила.

Но обстановката в Европа остава тежка. Миналия четвъртък немският министър на стопанската система Робърт Хабек разгласи, че страната към този момент е във етапа на „ паника “ на своя проект за изключителни обстановки с газ, сигнализирайки, че предприятията и семействата би трябвало да понижат потреблението и че държавното управление планува дълготраен риск от дефицит на доставки.

А във вторник изпълнителният шеф на Международната енергийна организация Фейт Бирол сподели пред Bloomberg, че Европа би трябвало да бъде подготвена да ограничи потреблението си на природен газ с до 30%, в случай че Русия изцяло спре доставките.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР