Германия има фискалната сила да мобилизира допълнителна държавна помощ до

...
Германия има фискалната сила да мобилизира допълнителна държавна помощ до
Коментари Харесай

Германия мобилизира още 50 млрд. евро държавна помощ за фирми

Германия има фискалната мощ да активизира спомагателна държавна помощ до 50 милиарда евро за компании, наранени от второто блокиране на ковид, съобщи министърът на стопанската система Петер Алтмайер в тирада в Народното събрание, оповестява " Ройтерс ".

Това е допълнение на към този момент изплатени безплатни средства от към 80 милиарда евро , спомагателни 23 милиарда евро като част от схемата за отбрана на работните места Курцарбайт и многогодишна стратегия за стимулиране на стойност 130 милиарда евро , сподели Алтмайер пред депутатите.

Правителството на канцлера Ангела Меркел от март освободи невиждан набор от избавителни и стимулиращи ограничения , които помогнаха да се смекчат въздействието на пандемията COVID-19 върху най-голямата стопанска система в Европа през предходната година.

Брутният вътрешен артикул - Брутният вътрешен продукт се сви с по-малко от предстоящото 5% през 2020 година Това бе надминато в следвоенната епоха единствено с рекордните -5,7% през 2009 година, по време на финансовата рецесия.

Но държавното управление понижи прогнозата си за напредък на Брутният вътрешен продукт в сряда до 3% тази година, внезапно преразглеждане от прогнозата от предходната есен от 4,4% заради второто блокиране на ковид.

Алтмайер обрисува картина на двускоростна стопанска система , при която промишлеността продължава да се развива добре, до момента в който услугите страдат от рестриктивните мерки, които бяха наложени при започване на ноември и затегнати в средата на декември.
 Алтмайер чака предкризисни стопански равнища в Германия доникъде на 2022 година
Алтмайер чака предкризисни стопански равнища в Германия доникъде на 2022 година

" Сега не е моментът да приказваме за облекчение на рестриктивните мерки "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР