Германия и Франция подписват днес нов договор, точно 56 години

...
Германия и Франция подписват днес нов договор, точно 56 години
Коментари Харесай

Меркел и Макрон подписват нов договор днес, точно 56 години след Елисейския

Германия и Франция подписват през днешния ден нов контракт, тъкмо 56 години след Елисейския, парафиран от Шарл де Гол и Конрад Аденауер след Втората международна война.  

Събитието през днешния ден ще е в немския град Аахен. Този контракт прибавя към Елисейския от 1963 година и укрепва френско-немската двойка в две области: първата област е на двустранното съдействие – доближаването, ще има по-голямо доближаване във връзка с икономическите политики, обществените, външните работи и отбраната; и второто е европейското доближаване и това е новото по отношение на контракта от 1963 година ”, съобщи посланикът на Франция Ерик Льобедел по бТВ. 

Посланикът на Германия Херберт Салбер акцентира – договорът, който следва да бъде подписан сред двете страни, не значи, че Германия и Франция ще диктуват и постановат на Европа. „ Нека първо да се върнем малко обратно и да си представим какво значи този контракт. Това е един доста значителен акт за мир, който след Втората международна война, политици, ориентирани към бъдещето са сложили на сцената. Това е един положителен подтик, а не отрицателен ”, сподели посланикът на Германия. 

Ерик Льобедел уточни, че Германия и Франция са срещу „ Европа на две скорости ”. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР