Германия е решена да поддържа европейската солидарност в справянето с

...
Германия е решена да поддържа европейската солидарност в справянето с
Коментари Харесай

Шолц обеща подкрепа за европейската солидарност в справянето с енергийната криза през зимата

Германия е решена да поддържа европейската взаимност в оправянето с енергийната рецесия през зимата, съобщи канцлерът Олаф Шолц на своята първа лятна конференция, годишна традиция, въведена от неговия предходник Ангела Меркел.

Солидарността в Европейски Съюз е доста по-голяма, в сравнение с сме предполагали единствено преди няколко години, акцентира канцлерът Олаф Шолц.

" Реагирахме обединени на съветската експанзия. Придвижихме напред доста основни въпроси, като да вземем за пример разширението на Европейски Съюз на Западните Балкани. Тези шест страни чакат участието от 2003 година! Надявам се, че ще запазим настоящето движение. "

Като най-голямата страна с най-мощната стопанска система в Европейски Съюз Германия носи изключително огромна отговорност, счита Шолц.

" Убеден съм, че европейците би трябвало да преминем през сегашните провокации дружно и обединени. Възприемам като отговорност на Германия да способства за просперитета на Европейски Съюз. "

Германското държавно управление работи върху нов пакет от ограничения, с цел да помогне на потребителите да се оправят с възходящите разноски за сила, разгласи канцлерът.

" Не имам вяра, че ще се стигне до обществени брожения, тъй като Германия е обществена страна и не инцидентно споделих, че никой няма да бъде оставен самичък в тази изострена обстановка на растящи цени. Че би трябвало да се освободим от зависимостта на въглищата, нефта и газа към този момент е ясно на всички ", сподели Шолц пред публицисти в Берлин.

Два дни след началото на войната против Украйна Шолц назова съветското навлизане " повратен миг ".

" Умишлено използвах тези думи. Войната промени действителността, в която живеем. Русия ни върна в категориите на империализма от XVII, XVIII и XIX век. Единственото, което би трябвало и можем да създадем е да поддържаме Украйна. Войната е закононарушение и ще създадем всичко по силите си, с цел да проверяваме всички военни закононарушения ", увери немският канцлер Олаф Шолц.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР