Германия е поредната страна, която получи смразяващи думи от говорителя

...
Германия е поредната страна, която получи смразяващи думи от говорителя
Коментари Харесай

Захарова със смразяващи думи и към Германия

Германия е следващата страна, която получи смразяващи думи от представителя на съветското външно министерство Мария Захарова. Преди дни тя заплаши и Швеция и Финландия, че ще отговори, в случай че се причислят към НАТО. След съветското нахлуване в двете страни внезапно се усили поддръжката за приемане в НАТО. 

" Оръжейните доставки на Германия за Украйна карат човек да се чуди по какъв начин е приключен процесът на денацификация в самата Германия ", сподели представителят на съветското външно министерство Мария Захарова, съобщи Поглед.Инфо.

„ Снабдяването с оръжие на идеологическите наследници на нацисткия съизвършител С. Бандера ни кара щеш не щеш да си зададем риторичен въпрос – какъв брой изчерпателен и приключен е бил процесът на денацификация в самата Германия след провалянето във Втората международна война? “ - се споделя в коментара на Захарова, оповестен в Telegram канала на съветското външно министерство.

Захарова уточни, че „ в този подтекст в този момент, уви, омаловажаващите забележки на Шолц, който по време на Мюнхенската конференция за политиката за сигурност на 18 февруари 2022 година разгласи за „ смешни “ разкритите обстоятелства за геноцида на цивилното население на Донбас от украинските военни, стават разбираеми “.

„ Няма нищо ново под слънцето. За следващ път, както доста пъти в историята, оръжия, идващи от немска земя, ще бъдат ориентирани против съветски бойци. На този декор изключително цинично прозвучаха уверенията на О. Шолц за значимостта на процеса на историческо помиряване сред народите на Германия и Русия “, акцентира тя.

Според нея с това решение Федерална Република Германия приканва призраците не на студената, а на най-горещата война. „ Твърде доста тъжни асоциации са подбудени от вероятността за по-нататъшно „ военно “ изпомпване на Киев от Берлин, който също така явно не осъзнава, че в актуалната обстановка доставените оръжия могат елементарно да станат плячка на украинска територия за неонацисти, терористи и мародери ”, добави формалният представител на Министерството на външните работи.

По-рано немският външен министър Аналена Бърбок сподели, че е настъпил моментът за Берлин, когато той  направи  обрат на 180 градуса в политиката си във връзка с доставките на оръжие за Украйна. През последните месеци Берлин отговори на настояванията на Киев за доставка на оръжие, като съобщи, че политиката на Германия е непроменена – тя не доставя оръжия в спешни райони. Ден преди този момент немският канцлер Олаф Шолц съобщи, че Германия е одобрила доставката на оръжие за Украйна.

Освен това в четвъртък Бърбок сподели, че глобите против Русия и падащите фондови пазари  ще засегнат и  Германия, Берлин ще отвърне в отбрана на съществуващия ред в Европа.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР