Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг днес коментира войната в

...
Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг днес коментира войната в
Коментари Харесай

Столтенберг: Путин ще се оттегли от Украйна, когато разбере, че ние няма да отстъпим

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг през днешния ден разяснява войната в Украйна.

Трябва да покажем, че сме сме подготвени за дълготрайно обезпечаване на помощ за Украйна. Войната ще свърши, когато Путин разбере, че не може да завоюва на бойното поле, добави той. Основният принцип за НАТО е Украйна да реши какво е допустимото решение за реализиране на мир, уточни Столтенберг в отговор на въпрос, обвързван с предстоящата в Швейцария мирна конференция.

Над 99 на 100 от цялата военна поддръжка за Украйна е от страни в НАТО, означи той. Столтенберг посочи, че още няма единодушие за решение страните от пакта да обезпечават на Киев най-малко по 40 милиарда евро военна помощ на година и дълготрайно. По неговите думи следва да се изготви ценоразпис на предоставяната помощ, с цел да може данните да бъдат сравнявани и тежестта на разноските са се разпределя почтено по отношение на размера на Брутният вътрешен продукт на обособените съдружници. Той разясни, че се планува половината от помощта да бъде плащана от Съединени американски щати, а останалите 50 на 100 - от всички други страни в алианса

Генералният секретар изрази очакване в утрешния финален ден от съвещанието в Брюксел, последното преди срещата на върха във Вашингтон през юли, да бъде утвърден проект за поддръжка и образование за украинските войски. Утре ще обсъдим нови проекти за увеличение на отбранителното произвеждане, добави той. Не би трябвало да се позволяват нови закъснения на доставките за Украйна, тъй като това води до последствия на бойното поле, настоя Столтенберг, съобщи Българска телеграфна агенция.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР