Германия е най-често соченият пример за страна, която продължава отношенията

...
Германия е най-често соченият пример за страна, която продължава отношенията
Коментари Харесай

Как се развиха в последните месеци доставките на руски газ към Германия?


Германия е най-често посоченият образец за страна, която продължава връзките си с съветската компания " Газпром ". Как се развиха в последните месеци доставките на съветски газ към Германия?

Канцлерът Олаф Шолц беше с доста огромна делегация на посещаване в Канада и по този начин се стигна до съглашение за импорт на водород от 2025 година, като различна сила.

Шолц съобщи, че Русия към този момент не е благонадежден сътрудник. Още през юни доставките към Германия по главния водопровод „ Северен поток 1 “ бяха понижени на 40%. Тезата беше продължителната ремонтна активност на една турбина, която се намираше в Канада и нямаше по какъв начин да бъде върната на Русия поради глобите, които бяха наложени от страна на Канада.

Тогава Германия и Канада влязоха в доста изчерпателен разговор и на 10 юли пристигнаха първите известия от Канада, че въпросната турбина ще бъде върната към Германия и ще бъде направено изключение от глобите. На 11 юли стартира годишната профилактика по „ Северен поток 1 “ и когато тя завърши газът беше понижен на 20%, което за Германия е извънредно малко количество.

Турбината е към този момент в Германия, в цялостна редовност е и може да бъде изпратена към Русия, само че оттова пък отвръщат, че няма нужните документи. На 31 август би трябвало да стартира нова рутинна профилактика по „ Северен поток 1 “ и да завърши на 2 септември.

Големите енергийни концерни споделят, че заплащат на „ Газпромбанк “ в евро, там парите се обръщат в рубли и потичат по други сметки.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР