Германия е една от страните с най-голяма българска общност зад

...
Германия е една от страните с най-голяма българска общност зад
Коментари Харесай

40 000 българи са напуснали Германия през 2022 г., 60 000 са пристигнали

Германия е една от страните с най-голяма българска общественост зад граница. Според Федералната работа за миграция и бежанци в страната през 2022 година са пристигнали 60 000 наши сънародници, само че 40 000 от тях към този момент са напуснали Германия, предава NOVA. Тенденцията за повече идващи, в сравнение с напускащи е годна и за хора от други националности. Интересът на европейците към Германия е доста по-нисък от този във времената преди пандемията. 
Прочетете още
Причините за това, съгласно специалистите, са три - доста от европейците, които са желали да изберат живот в Германия, към този момент са го създали. Втората причина е, че в множеството източноевропейски страни стопанската система отбелязва растеж, а третата – че главно младежи емигрират, а в Източна Европа популацията е застаряващо.

Ако се върнем съответно към българската общественост в Германия, ще стигнем до едно място, което самата общественост назовава „ дребната България “. Тя се намира в региона на град Дуисбург. Квартал „ Хохфелд ” е прочут и като „ дребния Шумен ”. Първите емигранти там са пристигнали преди към 20 години.

Според данни, събирани от доброволци от българската общественост в региона, през 2022 година единствено в Дуисбург броят на българските жители е бил 15 750.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР